Pepmiddelen dé oplossing voor oververmoeidheid?

Voor ons loopt een mooie, geblondeerde meid met haar stoere, donkerharige vriend. Haar huid is mooi gebruind én schaars bedekt. Ze draagt iets van een topje met daaronder een klein strak onderbroekje met pijpjes. Daarover heeft ze een kort rokje. Vooral dat rokje trekt mijn aandacht. Het is van doorzichtig plastic dat, afhankelijk van de lichtval, een oranje gloed krijgt en dan minder doorschijnend is. Het rokje valt als een stijve lampenkap om haar slanke billen.

Het stel staat inmiddels bij de beveiliging. Voordat we onze armbandjes krijgen bij de ingang, moeten we eerst deze ‘hindernis’ nemen. Eigendommen worden grondig doorzocht. Het meisje moet haar minuscule handtasje afgeven waarvan alle ritsen geopend worden, volledig geleegd wordt en hoekjes en gaatjes diepgaand onderzocht worden. Vervolgens wordt de inhoud zelf grondig bekeken. De poederdoos wordt geopend, het sponsje wordt eruit gehaald en er wordt zelfs onder het bruine pallètje gespeurd. Mijn vriendin en ik kijken elkaar met opgetrokken wenkbrauwen aan. Dat gaat nog wel even duren voordat we binnen zijn. Met een schuin oog zie ik dat het beveiligingspoortje naast ons leeg is en ik schiet ernaar toe. Ik bied mijn tasje geopend aan, de bewaakster werpt er vluchtig een blik in en glimlacht naar me. Ik mag het poortje door. Het alarm zwijgt. Ook mijn vriendin wisselt van rij en komt ongeschonden binnen. Het stel wordt nog steeds onderzocht. Zien wij er nu zo ‘braaf’ uit of zij zo verdacht?

Het is warm op Tomorrowland. Een jongeman heeft zijn ontblote bovenlijf voorzien van grijze tape dwars over beide tepels. Twee rechte stukken van boven naar beneden maken het af. Ook meiden zijn schaars gekleed. Ik zie heel wat mooie en minder aantrekkelijke achterwerken van jongedames die een soort string dragen en daarover meestal een doorschijnend kledingstuk. Mijn vriendin vraagt me hoe onze dochters naar zo’n festival zouden gaan. Zouden ze met hun ‘bakvislichamen’ ook zo schaars gekleed zijn? En wat zouden wij ervan vinden?

Tomorrowland 2019

In loving memory of Tim Bergland (Avicii)

We lopen een tent binnen waar Charlotte de Witte een optreden geeft. Het is er afgeladen vol. En warm. Binnen is het donker en rondom geven de lichten een geweldige show op de beats van CW. Bij elke beat springt mijn lichaam automatisch op. Zo hard en indringend is het. Hoe houden mensen dit meerdere dagen vol? Nu snap ik de strenge controle op verboden middelen. Want op zo’n festival is er, voor hen die tot het uiterste willen gaan, weinig tijd voor slaap en vermoeidheid. Het gebruik van stimulerende middelen zorgt er waarschijnlijk voor dat je een dancefeest langer volhoudt.

Ook in het bedrijfsleven komt het gebruik van pepmiddelen voor. Een veeleisende baan, onregelmatige werktijden of lange dagen kunnen meer energie vergen dan een mens beschikbaar heeft. Stimulerende middelen houden je wakker en alert. Sommige middelen zijn relatief onschuldig. Zoals koffie of energiedrankjes. Maar het gebruik van heftigere varianten heeft ook een keerzijde. Want regelmatig gebruik kan leiden tot een waslijst aan bijwerkingen; slapeloosheid, hartkloppingen, angstgevoelens, prikkelbaarheid, agressie, achterdocht, uitputting, zelfoverschatting, verwardheid, psychose en ga zo maar door.

Ik heb er geen ervaring mee, dus weet ik niet wat ik mis. Ik vind het belangrijker om naar mijn lichaam te luisteren en rust te nemen als dat nodig is. Ik denk dat ik maar ‘suf’ blijf bij mijn dagelijkse dosis cafeïne in de koffie en Pepsi max. In de hoop dat mijn dochter dat ook doet!

N-Mrii

Wil je minder werkstress? Meer werkplezier?

Kijk dan op mijn site minderstressophetwerk.nl voor informatie over Stress- en Burn-out Coaching of Teamcoaching.

Interesse in stressreductietrainingen of communicatietrainingen? Kijk dan bij de trainingen die ik geef. Elke training heeft een verdiepingsprogramma van twee maanden. Hiermee kun je het geleerde ook borgen in jouw werkpraktijk.

N-Mrii

N-Mrii staat voor Anne-Marie. Geboren in 1969 en woonachtig in het prachtige Zuid Limburg. Mijn missie "Elke dag een klein beetje minder stress!" Meer lezen over mij? Kijk dan op http://minderstressophetwerk.nl/Over-N-Mrii/

Wil jij reageren? Schrijf hieronder jouw mening!

%d bloggers liken dit: