Verveeld in de verkeerde baan…

Ik staar een beetje voor me uit. Heb nergens zin in. Ik wil wel aan de slag, zoek naar iets wat ik kan doen maar zelfs de mail kan me niet verleiden tot een enigszins zinvolle tijdbesteding. Ook mijn mobiel komt geestdodend over en laat ik voor wat hij is. Ik besluit koffie te gaan halen. Voor de hele afdeling. Een uur later trakteer ik iedereen op nog een rondje warme cafeïne. De tijd kruipt… Ik word gewoon moe van mezelf.

Als ik een periode enorm hard gewerkt heb, me geestelijk meer dan gemiddeld gefocust heb op een intensieve taak, dan komt er een moment dat ik er even klaar mee ben. Dan lijken mijn hersenen te zeggen; ‘Nu is het genoeg! Wij gaan in ruststand. De groeten!’ Animo ontbreekt voor elke activiteit waar mijn brein voor in actie moet komen. Deze vorm van verveling is best fijn. Even genieten van het niets doen. Even afschakelen.

Het wordt problematisch als je je zonder reden lijkt te vervelen op je werk. Dat je elke dag netjes je werk doet maar een stemmetje in je hoofd aan het schreeuwen is dat je een loser bent. Dat je dingen doet waarvan je jezelf wijs hebt gemaakt dat het ‘echt leuk werk is’. Terwijl je energie met bakken wegstroomt. Onrust heeft zich genesteld in je buik. Dat gevoel begint ongemerkt te knagen.

Ook ik heb een periode gekend dat ik me stiekem stierlijk verveelde op mijn werk. Het leek of alle passie verdwenen was voor de baan die ik toch heel wat jaren met veel plezier en overgave gedaan had. De tijd kroop en de onrust groeide met de dag. Ik werd er radeloos van. Totdat ik besefte dat ik werk deed dat niet meer mijn passie was. Ik benutte mijn talenten niet voldoende en miste uitdaging. Dat zorgde voor een energielek. Kun je je voorstellen dat je daar een bore-out van zou krijgen?

En toch is het rete moeilijk om ‘eruit’ te stappen. Om in de spiegel te kijken en toe te geven dat je doodongelukkig wordt van dit werk. Om de stap te maken naar een functie waar je je passie kunt vormgeven, waar je enthousiasme weer opbloeit, waar je talenten kunt ontwikkelen. Tegelijk kiezen voor onzekerheid. Een stap naar het onbekende. En mogelijk minder salaris. Ik zie veel mensen een schijnbeweging maken. Ze stappen over naar een andere organisatie, voor hetzelfde soort werk. Totdat het monster in hun buik weer voor onrust gaat zorgen en dat stemmetje in hun hoofd hen weer voor ‘loser’ gaat uitmaken.

Waarom zou je werk doen dat verveelt? Voor mij is het belangrijk dat ik werk doe waar ik mijn enthousiasme en inspiratie in kwijt kan. Daarom heb ik zeker tien jaar heel veel tijd en energie gestoken in me te specialiseren in mijn passie; ‘training en coaching op het gebied van stress, burn-out, soft-skills en leiderschap’. Naast een full time baan! Ik had het geluk dat ik werkgevers had die mij de kans gaven om opleidingen te volgen op dat vlak. Zo kon ik ook tijdens het werk mijn liefde voor dat vak en mijn talenten ontwikkelen. Ik heb er lang over gedaan om de stap te maken. Maar het is meer dan de moeite waard geweest…

N-Mrii

Wil je minder werkstress? Meer werkplezier?

Kijk dan op mijn site minderstressophetwerk.nl voor informatie over Stress- en Burn-out Coaching of Teamcoaching.

Interesse in stressreductietrainingen, communicatie- of leiderschapstrainingen? Kijk dan bij de trainingen die ik geef. Elke training heeft een verdiepingsprogramma van twee maanden. Hiermee kun je het geleerde ook borgen in jouw werkpraktijk.

N-Mrii

N-Mrii staat voor Anne-Marie. Geboren in 1969 en woonachtig in het prachtige Zuid Limburg. Mijn missie "Elke dag een klein beetje minder stress!" Meer lezen over mij? Kijk dan op http://minderstressophetwerk.nl/Over-N-Mrii/

Wil jij reageren? Schrijf hieronder jouw mening!

%d bloggers liken dit: