Guilty pleasures

De bedoeling was dat we, met de Indian dogs, de Strabrechtse heide onveilig zouden maken. Samen met mijn Geldropse vriendinnetje. Het lot beslist echter anders. Luna, de jongste van de twee, besluit zo’n drie weken geleden loops te worden. Dat beperkt ons. Losloopgebieden moeten stelselmatig ontweken worden net als de heren onder de honden. Of het toeval ermee speelt, beslist ook Sky, de oudste van onze viervoeters, een week geleden loops te worden. Lekker… Want hoe wandel je met twee grote honden aan de riem, die ondertussen hunkeren naar een mannelijke evenknie… Dat is bijna niet te doen. Met hun neuzen aan de grond geplakt, wil de één vooruit omdat ze het lekkerste mannetje heeft geroken terwijl de ander een overheerlijk geurtje van een veel lekkerder reutje achter mij onderzoekt. Daar sta ik dan, met mijn armen in de spagaat, de guilty pleasures van onze honden te bedienen.

Mier besluit naar het zuiden af te reizen zodat we hier kunnen wandelen. Zij een hond. Ik een hond. Omdat wij helemaal opgaan in onze gesprekken, maakt het niet uit of de honden bij elke paal pauzeren. Wij kletsen gewoon door. Terwijl de honden ons soms ongeduldig aankijken… Of we eindelijk kunnen doorlopen. Duuuuh… Jullie moeten zo nodig overal stilstaan… Dan mogen wij dat ook….

Ons gesprek gaat, zoals altijd, alle kanten op. Onze gezamenlijke interesse gaat uit naar gezondheid, gewicht, voeding, beweging en mindset. En gewoontegedrag. Want hoe moeilijk is het om ongezonde gedragspatronen te veranderen. We kennen heel wat manieren om gewoontegedrag het hoofd te bieden. Als het gaat om snoep, chocolade, koekjes, chips en alles waar suiker in zit, ben ik echter de pineut. Het lukt me maar niet om van dat giftige voedsel af te blijven. Mijn korte termijn verlangen (mezelf nu ‘bevredigen’ met zoet voedsel) is groter dan mijn lange termijn wens (vijf kilo eraf).

Ergens op een winderig bospad ontstaat het idee om een onderzoek te starten naar suiker. Wat is de ‘hefboom’, de kleinste actie met het grootste effect, in ons eetpatroon waarmee we een optimaal resultaat bereiken met onze gezondheid? We gaan experimenteren met verschillende strategieën. Onszelf als proefkonijn. Eerst alles uitzoeken wat we moeten weten over suiker. Onderzoeken doorspitten, internet afstruinen, boeken lezen, TED-talks kijken en speciale youtube specials zien, podcasts luisteren en ga zo maar door. Wat is het effect van suiker op ons lichaam, op onze geest, hormonen en organen, op onze huid en haren én op ons stressniveau? Wellicht wordt de wil om te veranderen groter als we de effecten van het ‘gif’ boven water hebben én het daadwerkelijk aan den lijve ervaren. Misschien lukt het dan wel om af te kicken.

We strijken neer op het terras van een voormalig koetshuis, want je wilt echt geen loopse doggies mee naar binnen nemen. We kiezen voor een enorme tosti van het huis. Ook wij hebben onze guilty pleasures… Het onderwerp is inmiddels overgaan op de laatste netflix series. Dan vertelt Mier dat mijn favoriete serie, ‘The good wife’, aan het einde van deze maand van de betaalzender verdwijnt. Nog zo’n guilty pleasure… Ik ben geschokt en tegelijk wil ik het niet geloven. Dat zou betekenen dat ik 20 dagen heb voor 44 afleveringen van de laatste twee seizoenen. Slik. Ik voel meteen de spanning in mijn lichaam. Dat geeft stress! Omdat ik geen bingewatcher ben (het kijken van meerdere afleveringen van een serie achter elkaar), vraag ik me af hoe ik dat voor elkaar krijg.

Aan het einde van de middag nemen we vol inspiratie afscheid. Ons suikeronderzoek moet nog even wachten. Mier gaat van een paar vrije dagen genieten. En ik… Ik ga eerst aan den lijve ondervinden of binge-watchen inderdaad zo ongezond is als de onderzoeken doen geloven. We kunnen op dit moment toch wat minder makkelijk op pad met onze hitsige honden.

N-Mrii

Wil je minder werkstress? Meer werkplezier?

Kijk dan op mijn site minderstressophetwerk.nl voor informatie over Stress- en Burn-out Coaching of Teamcoaching.

Interesse in stressreductietrainingen, communicatie- of leiderschapstrainingen? Kijk dan bij de trainingen die ik geef. Elke training heeft een verdiepingsprogramma van twee maanden. Hiermee kun je het geleerde ook borgen in jouw werkpraktijk.

N-Mrii

N-Mrii staat voor Anne-Marie. Geboren in 1969 en woonachtig in het prachtige Zuid Limburg. Mijn missie "Elke dag een klein beetje minder stress!" Meer lezen over mij? Kijk dan op http://minderstressophetwerk.nl/Over-N-Mrii/

Wil jij reageren? Schrijf hieronder jouw mening!

%d bloggers liken dit: