dinsdag, april 23, 2024
---N-Mrii's Avonturen---Krachtig communicerenStressverhogende denkpatronen

Stormachtige nacht

Op en top gekleed wandel ik de ontbijtzaal van het hotel in. Onder mijn arm heb ik een kwaliteitskrant van zaterdag. In mijn handen houd ik een dubbele Latte vast. Ik snij twee dikke plakken af van het nog warme donkerbruine brood. Ik schep abrikozenjam in een minischaaltje en maak het geheel compleet met een portie roerei. Klaar voor de training ‘De verbindende dialoog’ die ik vandaag ga geven. Nog even rustig ontbijten.

Mijn oog valt op een artikel van Jan Geurtz, een boeddhistische leraar. Het kopt ‘Je bent meer dan je ego‘. Hij zegt ‘Wees je ervan bewust dat je een aangeleerd zelfbeeld hebt. Dat zelfbeeld is niet wie je werkelijk bent, het is een mentale constructie die vaak contraproductief werkt’. Heerlijk… Of zoals ik het vaak benoem; ‘Alles wat je denkt is gewoon ‘mentaal gelul”. Iets wat ik gebruik in één van mijn trainingen over piekeren’. Pittige kost zo na een stormachtige nacht. In de laatste alinea sluit hij af met de boodschap ‘dat veel mensen hun lijden proberen te beëindigen door er niet aan te denken, door heel hard te werken of door drugs en seks’.

Die opmerking brengt mijn gedachten meteen terug naar afgelopen nacht. Ik was voornemens om op tijd te gaan slapen. Terwijl ik mijn nachtlampje uit doe en mijn hoofd relaxed op het zachte hotelkussen leg, hoor ik een vaag geluid. Ik draai me om zonder er verder acht op te slaan. Even later dringt het geluid zich letterlijk aan me op. Terwijl ik doodstil lig, spits ik mijn oren en open ik mijn ogen in het donker. Ik ben in opperste staat van alertheid. Even denk ik dat er iemand in nood is. Het gegil gaat over in luid gekreun. Nee, dit is geen noodgeval. Dit is een kwestie van heftige seks in de kamer naast, boven of onder me. Ik moet er om glimlachen en draai me weer om in een poging de slaap te vatten. Drieënhalf uur later, na een inmiddels ontelbaar aantal hoogtepunten, ben ik stront chagrijnig. De arrogante man, die zijn bedpartner na elke ‘beurt’ hard uitlacht, en het pleasende en fakende gegil van de dame, komen mij mijn neus uit. In gedachten heb ik het plaatje helemaal compleet.

Om zes uur gaat mijn wekker, na toch nog vier uur geslapen te hebben. Ik sta op en neem, wat minder stil dan normaal, een luidruchtige douche. Daarna zet ik het journaal op. De volumeknop op 10. Het nieuws wordt gevuld door de storm Ciara. Er wordt een filmpje van een doorstartend vliegtuig getoond. Complete paniek aan boord. Het gegil van een vrouw, die volledig over haar toeren is, dringt de slecht geïsoleerde hotelkamer in. Het maakt mijn stormachtige nacht compleet.

Terug naar Jan Geurtz. Ik vraag me af hoe beide dames omgaan met hun ‘lijden’. Mijn ego heeft het oordeel al klaar. Mensen mogen geen luide seks hebben in gehorige hotelkamers! En, mensen mogen ook niet gillen als ze in paniek zijn! Zo creëer ik mijn eigen lijden. Lekker is dat… Ik neem me voor de volgende keer niet passief in mijn hoofd te gaan zitten mokken. Nee, dan ga ik ‘verbindend’ in dialoog met het bedrijvige stel… Of laat ik de receptie dat voor me doen! 😉

N-Mrii

Wil je minder werkstress? Meer werkplezier? Kijk dan op minderstressophetwerk.nl voor informatie over Stress- en Burn-out Coaching of Teamcoaching.

Interesse in stressreductietrainingen of communicatietrainingen? Kijk dan bij de trainingen die ik geef. Elke training heeft een verdiepingsprogramma van twee maanden. Hiermee kun je het geleerde ook borgen in jouw werkpraktijk.

Meer informatie over incompany leiderschapstraining en/of -coachtraject op maat? Neem dan contact op met Anne-Marie via info@nmrii.nl.

N-Mrii

N-Mrii staat voor Anne-Marie. Geboren in 1969 en woonachtig in het prachtige Zuid Limburg. Mijn missie "Elke dag een klein beetje minder stress!" Meer lezen over mij? Kijk dan op http://minderstressophetwerk.nl/Over-N-Mrii/

Wil jij reageren? Schrijf hieronder jouw mening!