Wat een hondenleven!

Ik voel me niet lekker… Ben misselijk… Het is midden in de nacht… Ik loop naar het bed en kijk haar indringend aan… Geen reactie… Ze ademt heel langzaam… Ze ligt in een diepe slaap… Ik duw mijn neus zachtjes tegen de deken… Niet wakker te krijgen… Maar ik moet toch echt naar buiten… Ik begin wat indringender te porren… Wat zielige kreuntjes erbij lijken te werken… Haar ademhaling wordt lichter, onrustiger en ze begint te draaien… Eindelijk… Of valt ze toch weer in slaap? Ik por en kreun nog harder… ‘Hèhè, schiet nu toch eens op! Ik moet naar buiten. Ja, het is half 2 in de nacht!’. Ze maakt het andere baasje wakker en ik hoor haar zeggen dat Sky naar buiten moet. Ik slaak een zucht van verlichting. ‘Gelukkig, ze begrijpt me!’ De mannenbaas staat op, kleedt zich aan en gaat met mij en mijn hartsvriendin Luna naar buiten. Een nachtelijk rondje van een half uur in het dorp totdat ik alles eruit gekotst heb. Ik herhaal dit ritueel om half 5 nog een keer.

Tja, Luna en ik hebben het echt getroffen. Wij worden voorzien in al onze basisbehoeften. We hebben een lekkere slaapplek met een dak erboven, genoeg te vreten, veel beweging en nog meer aandacht. Wij vormen echt een fijne roedel. In tegenstelling tot onze baasjes leven wij honden volledig in het hier en nu. Slapen, eten, wandelen en spelen. Optimaal genieten. Daar houden wij ons mee bezig! Terugblikken op wat gisteren gebeurd is, doen we niet. Wij blijven niet hangen in het verleden. Volstrekt zinloos. Zorgen maken over morgen doen we evenmin. Wij dealen met wat hier en nu op ons pad komt. Een onverwachte hardloper die onze baasjes wil aanvallen. Of een hert dat stokstijf in het bos stil staat. Of de muizen die zich boven de grond in het veld wagen. Dat zijn nog de lekkerste hapjes. Wat een hondenleven!

Overigens nemen onze baasjes ons gewoonlijk overal mee naar toe. Op vakantie in de bergen. Naar restaurants en terrasjes. Winkelen in de stad. Op bezoek bij familie. We mogen alleen niet mee naar het werk. Dan gaan we spelen met andere honden op een grote boerderij in de buurt. Dat is voor ons feest! De laatste tijd is het een stuk saaier. Corona maakt onze wereld behoorlijk kleiner. We wandelen nu voornamelijk in onze eigen regio. Als we ’s avonds op straat zijn, komen we geen kip tegen. Iedereen zit binnen. Soms is een soortgenootje met zijn of haar baasje aan de wandel. Of zo’n gehaaste bezorger die ons bijna van de sokken rijdt met zijn busje. De wereld is ’s avonds na 21 uur uitgestorven.

Zeker nu de avondklok een feit is…. Daar schijnt veel gedoe om te zijn. Luna en ik snappen daar niets van. Want er is toch al niets te beleven op straat na 21 uur. Waarom doen die mensen daar dan zo moeilijk over? Ik vind het veel gekker dat er nu nog maar één bezoeker per dag mag langs komen. Dus mijn mannenbaasje mag wel alleen naar zijn ouders toe. Maar zijn ouders, die één roedel vormen, zijn niet meer welkom bij ons. Daar hoor je het mensenras niet over. Raar hoor!

De avondklok raakt onze baasjes niet. Zolang wij er maar bij zijn. Zij kunnen gewoon blijven wandelen zoals ze altijd doen. Toch doen onze baasjes vreemd. Het gaat mijn simpele hondenverstand te boven… Want het is toch raar dat onze baasjes om klokslag 21 uur achterelkaar gaan wandelen met twee meter ertussen…. We komen toch uit dezelfde roedel? Maar ja, als ze daarmee een boete van twee keer EUR 95,00 kunnen voorkomen, kunnen ze daarvoor in de plaats heel wat keren lekker uit gaan eten. Als de horeca ooit nog open gaat… Bijzondere wereld waarin onze baasjes leven… Ons leven is een stuk simpeler. Wij doen niet zo moeilijk!

N-Mrii

Creëer beweging met N-Mrii Stress- & Performance Solutions!

Specialist in leiderschapsontwikkeling, strategische procesbegeleiding, groepsdynamiek, communicatieve vaardigheden, persoonlijke effectiviteit en stressmanagement.

Mail: info@nmrii.nl | Telefoon: 06 – 57 33 45 90

Online live incompany trainingen voor teams! Nieuwe trajecten van zes sessies van 1,5 tot 2 uur!

Keuze uit de training ‘Jongleren met taken en tijd!’‘Flow op je werk!’‘Positief omgaan met verandering, tegenslag en negativiteit!’ of ‘Effectief communiceren op het werk!’.

Kijk op de site voor meer informatie!

N-Mrii

N-Mrii staat voor Anne-Marie. Geboren in 1969 en woonachtig in het prachtige Zuid Limburg. Mijn missie "Elke dag een klein beetje minder stress!" Meer lezen over mij? Kijk dan op http://minderstressophetwerk.nl/Over-N-Mrii/

6 gedachten over “Wat een hondenleven!

 • 24 januari 2021 om 10:10
  Permalink

  Prachtig verhaal! En het geeft aan hoe goed de band is van Sky en Luna met de baasjes. En hoe dat complexe mensenleven eenvoudig is te beschrijven. Tip: laat vaker Sky of Luna iets schrijven, top.

  Beantwoorden
  • 25 januari 2021 om 08:00
   Permalink

   Wat leuk dat je de honden vaker aan het woord (of liever aan de pen) wil laten! Je brengt me op een idee… 😉

   Beantwoorden
 • 24 januari 2021 om 11:21
  Permalink

  Mooi geschreven. Mensen kunnen inderdaad vaak een voorbeeld aan honden nemen. Honden leven echt in het hier en nu, geen zorgen over morgen en geen gepieker over gisteren.

  Beantwoorden
  • 25 januari 2021 om 08:01
   Permalink

   En zo is het! Het mensenverstand maakt het ons verstand soms erg moeilijk!

   Beantwoorden
 • 24 januari 2021 om 16:22
  Permalink

  Leuk verhaal. Eens wat anders zaken vanuit honden gezien. Is leuk verhaal voor op website van de IDF. Zou je dit willen delen?

  Beantwoorden
  • 25 januari 2021 om 08:02
   Permalink

   Dag Boudewijn! Dank voor jouw reactie. Ik heb de blog gedeeld op de facebookpagina van de Indian Dog Foundation. Dank voor de tip!

   Beantwoorden

Wil jij reageren? Schrijf hieronder jouw mening!

%d bloggers liken dit: