Hier heb je mijn problemen, los maar op!

Ik ben druk in de weer met een voorstel op het moment dat mijn telefoon gaat. Onbekend nummer. Ik neem op en krijg Els aan de lijn. De HR-afdeling heeft Els geadviseerd een coach te zoeken en mijn naam en telefoonnummer aan haar gegeven.

Els begint haar verhaal wat onsamenhangend en op het moment dat ze dat beseft, valt ze even stil. Ik zwijg en geef haar de ruimte om haar haar gedachten te laten ordenen. Het is voor Els een hele stap om hulp te zoeken. De telefoon pakken en zelf bellen is al een mijlpaal. Nu wil ze haar persoonlijke verhaal toelichten…. Aan mij, een vreemde die ze nog niet kent. Het geheel zorgt voor emoties.

Ze herpakt zich en begint te vertellen. Ze heeft een puberdochter van 16 en een dochter van 11 jaar. Haar man heeft een eigen bedrijf en is erg vaak op reis. Haar ouders hebben de kinderen altijd opgevangen maar vorig jaar is haar moeder onverwachts overleden. Ze schiet weer vol maar na een paar diepe ademhalingen vervolgt ze haar verhaal. Haar vader vraagt veel zorg. Els is daarbij dus ook mantelzorger. Het is haar allemaal te veel aan het worden. Ze vertelt dat ze de lat erg hoog legt. Niet alleen in haar werk, ook privé stelt ze hoge eisen aan zichzelf. Over haar werk praat ze nauwelijks. Ik vraag haar wat ze doet en ze vertelt me dat ze leiding geeft aan een verkoopteam van veertien medewerkers. Een behoorlijk verantwoordelijke baan.

Ik vraag haar wat ze verwacht van coaching. Ze zegt “Jij moet mijn probleem oplossen” en terwijl ze dat zegt schiet ze in de lach zich beseffend dat dat niet realistisch is. Ik leg uit dat het belangrijk is haar ‘probleem’ samen verder te onderzoeken en vervolgens een concrete coachvraag als meetlat te formuleren.

Op het moment dat Els me vraagt haar probleem op te lossen, schiet ineens het liedje van Harry Jekkers “Ik hou van mij” door mijn hoofd. Bijna aan het einde van het liedje zingt hij “Schat, hier heb je mijn problemen, los maar op!”. Het zorgt voor een glimlach op mijn gezicht en ik ben meteen vrolijk. Het is een geweldig liedje dat me lang geleden veel kracht heeft gegeven.

Terug bij Els stel ik voor eerst een kennismakingsgesprek te plannen waarin we kijken naar haar wensen, de klik tussen ons en mijn werkwijze. Vervolgens kan zij beslissen of ze door mij gecoacht wil worden. Els stemt in en hangt opgelucht op.

N-Mrii

Deze blog is gebaseerd op een fictief verhaal en dus niet op waarheid gebaseerd.

Elke week N-Mrii’s Stressblog automatisch in je mailbox ontvangen?

Schrijf je nu in!

Zet je mailadres rechtsboven in de zijbalk en bevestig de link in de mail die je meteen ontvangt.  

Zo mis je geen enkele blog meer!

N-Mrii

N-Mrii staat voor Anne-Marie. Geboren in 1969 en woonachtig in het prachtige Zuid Limburg. Mijn missie "Elke dag een klein beetje minder stress!" Meer lezen over mij? Kijk dan op http://minderstressophetwerk.nl/Over-N-Mrii/

Wil jij reageren? Schrijf hieronder jouw mening!

%d bloggers liken dit: