maandag, april 22, 2024

N-Mrii


Mijn missie
‘Elke dag een klein beetje minder stress op het werk…!’

N-Mrii alias Anne-Marie

In mijn loopbaan als manager heb ik ervaren dat de focus van mijn functie lag op het neerzetten van financiële resultaten, het borgen van kwaliteit en het motiveren van medewerkers. Samenwerking, welbevinden en veerkracht stonden, en staan ook nu vaak, niet of niet hoog op de strategische agenda van een organisatie.

Relationele werkstress, psychologische werkdruk of een te hoge workload in relatie tot de functie en de beschikbare tijd, dragen echter bij aan het welbevinden en het functioneren van leiders en hun medewerkers. Daarbij kan de ene collega meer aan en meer hebben dan de andere. Dat heeft niet alleen met perceptie van de workload te maken maar ook met het beschikken en benutten van de juiste vaardigheden en mindset! Samenwerking met collega’s alsook waardering, vertrouwen en steun vanuit de leiding spelen tevens een zeer grote rol.

Bevlogen medewerkers zijn over het algemeen veerkrachtiger, ervaren meer werkplezier en behalen hogere resultaten. Het bevorderen van autonomie en welbevinden zijn belangrijke doelen in het beter maken van de organisatie als geheel.

Leiderschap‘, ‘samenwerking‘ (ofwel interpersoonlijke effectiviteit) en ‘veerkracht‘ zijn in mijn ogen de drie sleutels voor een optimaal functionerende organisatie. Deze drie-eenheid vormt de basis van mijn bedrijf. Mijn missie is bij te dragen aan het bereiken van de organisatiedoelen door het op langere termijn ontwikkelen en verbeteren van leiderschap binnen de organisatie, samenwerking binnen teams en veerkracht en stressmanagementvaardigheden van de leiders en hun medewerkers.


Ik gun iedereen
mentale veerkracht
een verbindend team
én een waarderend leider!

N-Mrii met Sky (voor) en Luna (achter) in de Oostenrijkse bergen
Wie ben ik?

Mijn naam is Anne-Marie van der Winden (drs.). Samen met mijn man, onze dochter, twee American Indian dogs (Sky en Luna) en twee katten (Romeo en Julia), woon ik in het mooie Zuid-Limburg.

Werkgebied    

Ik train, coach en adviseer leiders en hun medewerkers, teams en directies van verschillende organisaties in héél Nederland, zowel fysiek als online.

Specialisme

  • Leiderschapsontwikkeling
  • Samenwerking, teamontwikkeling en persoonlijke effectiviteit
  • Veerkracht en stressmanagementcompetenties

Ervaring

Ruim 25 jaar heb ik in de financiële dienstverlening gewerkt, waarvan de laatste 15 jaar als manager bij verschillende grote organisaties. Hierbij had ik de leiding over commerciële afdelingen waarbij het sturen op verkoopresultaten, klanttevredenheid en kwaliteit mijn dagelijkse werk was.

Leiderschap, samenwerking en stress zijn steeds terugkerende thema’s geweest in mijn loopbaan. Als manager mocht ik heel wat ballen hoog houden; uitdagende targets, verantwoordelijkheid voor verschillende groepen medewerkers, coachen en (in)direct leidinggeven aan diverse teams en teamleiders op meerdere locaties, initiatiefnemer van veranderprojecten, semi-fulltime vergaderen, overvolle mailbox, loyaliteitsconflict tussen managementteam en mijn eigen teams, forse reisafstanden én een gezin. Mijn perfectionisme, ongeduld en directe manier van communiceren zorgden er mede voor dat ik mezelf (en menig collega) regelmatig klem zette in mijn functioneren.  

Daarbij zag ik ook medewerkers worstelen met de hoeveelheid werk, lastige klanten, het halen van targets, chaotische werkmethoden, onduidelijke communicatie en soms waardeloze samenwerking. Een aantal medewerkers was actief op zoek naar oplossingen. Als manager ondersteunde ik hen in het effectiever omgaan met hun werkstress. Ik kreeg zoveel energie van de successen die ze boekten en het plezier dat ze in hun werk gingen beleven, dat ik me de afgelopen 20 jaar steeds verder gespecialiseerd in het optimaliseren van leiderschap, het verbeteren van de samenwerking binnen teams en het bevorderen van veerkracht (het reduceren van werkstress).

Met deze ervaring en vele coach- en trainersopleidingen richt ik me al jaren als zelfstandig trainer/coach op het ontwikkelen van medewerkers, leiders en (management)teams. Ik vind het een mooie uitdaging om de werkende mens als individu of team te ondersteunen in hun volgende stap op het gebied van leiderschap, samenwerking en/of stressmanagement.


Mijn loopbaan als een bergwandeling!
Lees ook mijn blog

‘Mijn loopbaan als een bergwandeling…’

.

.

.

.

.

Reaching the next level in life and business!