Minder stress op het werk?

‘Jonge accountant die klaagt over werkdruk hoort er niet bij’  Financieel Dagblad, 17 mei 2018.

‘De verdwenen glamour van de gestreste piloot’  Dagblad De Limburger, ook 17 mei 2018.

‘Hoe zit het met de werkdruk in het basisonderwijs?’  Eindhovens Dagblad, 11 april 2018.

‘Burn-out treft 15% van werknemers’  Financieel Dagblad, 15 februari 2018.

‘Stress is probleem van baas én werknemer’  Dagblad De Limburger, 16 november 2017.

Zomaar een paar krantenkoppen van de afgelopen maanden…

Dagelijks wordt geschreven over werkdruk en stress. Iedereen lijkt er last van te hebben. Leraren in het primaire onderwijs. Docenten in het voortgezet onderwijs. Koks in restaurants. Managers in de financiële dienstverlening. Studenten aan hogescholen en universiteiten. Artsen in de gezondheidszorg. En ga zo maar door.

Stress is een interessant fenomeen! 

Ik vind stress enorm interessant. Vandaar dat ik me daarin gespecialiseerd heb. Er is een belangrijk verschil tussen werkdruk en werkstress. Werkdruk gaat over de hoeveelheid werk die gedaan moet worden ten opzichte van de tijd die beschikbaar is om het werk te doen en over het feitelijk niet meer kunnen voldoen aan de gestelde eisen. Werkstress gaat over het gevoel niet meer in staat te zijn aan de gestelde eisen te kunnen voldoen. Beide vormen kun je aanpakken. Je kunt de stressbronnen wegnemen en je kunt leren om met stressvolle situaties om te gaan. Daarop het ik mijn bedrijf gebaseerd zoals hieronder verwoord.

De pijlers van N-Mrii Stress & Performance Solutions

  • Spanning (lees positieve stress) is nodig om optimaal te kunnen presteren.
  • Stressbestendigheid (lees veerkracht) is een competentie die te ontwikkelen is. Je kunt de plezierfase in jouw persoonlijke stresscurve verhogen en vergroten.
  • Negatieve stress is een keuze (veelal uit gemak). Je hebt geen invloed op wat je overkomt. Je kunt wel bepalen hoe je met werkdruk, stress en lastige situaties omgaat.

Vernieuwde site

De afgelopen week heb ik mijn site www.minderstressophetwerk.nl vernieuwd. En daar ben ik trots op!

Wil je snel door de site heen scrollen? Dan kun je ‘koppen snellen‘ en er snel schuin doorheen lezen. Wil je meer informatie? Dan kun je je  verdiepen in onderdelen die je interessant vindt.

Planning voor het najaar 2018 

Ook de planning van de open trainingen voor het najaar van 2018 is gereed. Interesse in een training op het gebied van stressreductie? Kijk dan bij de verschillende trainingen!

Uiteraard kun je altijd contact met me opnemen voor meer informatie!

Geniet van het Pinksterweekend!

N-Mrii

Ook benieuwd naar het aanbod op de vernieuwde website van N-Mrii?

N-Mrii

N-Mrii staat voor Anne-Marie. Geboren in 1969 en woonachtig in het prachtige Zuid Limburg. Mijn missie "Elke dag een klein beetje minder stress!" Meer lezen over mij? Kijk dan op http://minderstressophetwerk.nl/Over-N-Mrii/

Wil jij reageren? Schrijf hieronder jouw mening!

%d bloggers liken dit: