De kracht van minder…

Zo trots als een pauw lees ik mijn blog voor. Het is de eerste keer dat ik een gepubliceerde blog mee neem naar ons schrijversclubje.

Kritiek op mijn ‘geweldige’ stuk

We worden getraind door een gerenommeerde én kritische mediaman. Ik voel me vaak een prutser in de groep. Het zijn stuk voor stuk taalkunstenaars. Nadat ik mijn tekst heb voorgedragen, zegt de ‘trainer’, ‘Nou, wie wil er iets over zeggen?’. Ik voel dat ik het spannend vind. Want ik vind mijn artikel zo goed dat het lastig is om feedback te ontvangen. De eerste kritiek volgt….. ‘Veeeeeeel te lang’. ‘Grrrrr…. Nee, jij schrijft lekkere blogs!’ denk ik. Oeps, primaire reactie. Even terugschakelen. Ik zit hier om mijn ‘schrijftalent’ te ontwikkelen en begin vragen te stellen. Hoe kan ik dat anders formuleren? Ik krijg tips over overbodige zinnen. Hierdoor krijg ik een kijkje in het hoofd van mijn lezers. Ze hebben gelijk! Ik kan alleen maar beter worden door hun feedback…

Less is more

De rode draad is ‘Less is more!’ Het is mijn levensthema…. Op de een op andere manier wil ik ‘gehoord’ worden. Ertoe doen. Iets toevoegen aan deze wereld. Hierbij heb ik de neiging om dingen té volledig te willen maken. Want anders is het niet goed genoeg. Dus ik schrijf niet zomaar een blog. Ik wil de lezers meenemen in alles wat er in mijn brein omgaat. Daardoor verliest het stuk juist aan kracht.

De kunst van het weglaten

Als ik terug kijk naar mijn allereerste blog,  die ik publiceerde op 27 juli 2016, denk ik dat ik een flinke ontwikkeling heb doorgemaakt. Mijn blogs zijn persoonlijker geworden, ze gaan over mij. De lezer kan zich spiegelen. Ook de teksten zijn krachtiger geworden, duidelijker. Voorheen schreef ik en publiceerde ik. Nu schrijf ik en schrap ik. En dat schaven en schrappen kost veel tijd maar levert een betere blog op. De kracht van minder… Meer bereiken mét minder… De kunst van het weglaten, gebruik ik in alles wat ik doe!

Hoe ziet ‘Less is more” er voor jou uit?

N-Mrii

Wil jij in 2019 ook minder stress?

Kijk dan op mijn site voor training of coaching!

N-Mrii

N-Mrii staat voor Anne-Marie. Geboren in 1969 en woonachtig in het prachtige Zuid Limburg. Mijn missie "Elke dag een klein beetje minder stress!" Meer lezen over mij? Kijk dan op http://minderstressophetwerk.nl/Over-N-Mrii/

Een gedachte over “De kracht van minder…

Wil jij reageren? Schrijf hieronder jouw mening!

%d bloggers liken dit: