Wat is jouw nummer één?

Mijn goede voornemen voor 2019? Meer genieten! Uit onderzoek van ING naar goede voornemens voor volgend jaar blijkt dat 27% van de Nederlanders ‘zich minder druk wil maken’. Hoewel mensen graag nieuwe doelen stellen, is het uitvoeren daarvan lastiger. We zijn niet zo goed in andere gewoonten aanleren en volhouden! Daarom blijft er na 12 dagen niet veel over van al die goede voornemens. Dat klinkt niet echt veelbelovend…

Goede voorbereiding

Goede voornemens laten slagen, vergt goede voorbereiding en concrete acties. Dus, wat betekent ‘meer genieten’ voor mij? Twee containerbegrippen, volstrekt onmeetbaar. Wat houdt ‘meer genieten’ in? En waarom is dat zo belangrijk voor mij? Daar moet ik over nadenken. Genieten heeft met ‘geluk’ te maken. Maar ook met ‘liefde en ambitie’. Genieten is ergens plezier aan beleven. Je prettig voelen. Dat maakt het begrip al een stuk tastbaarder. Want ik weet wanneer ik me ergens prettig bij voel.

Kleine acties

Laat ik het plan om ‘meer te genieten’ eens klein maken. Zonder mezelf dwangmatig regels op te leggen. Het ‘moet’ immers wel leuk blijven… 😉

Ik ga in 2019 meer genieten door elke dag…

  1. rustig en met volle aandacht te nippen aan een warme bak koffie.
  2. de gelegenheid te nemen om volledig op te gaan in een ontspannend boek.
  3. bewust te zijn van mijn dankbaarheid voor de dingen die me dat etmaal plezier gaven.

Ik neem bewust de tijd voor die momenten en geef ze mijn onverdeelde attentie.

Als jij bij die kwart van alle Nederlanders hoort, die minder druk wil zijn, daag ik je uit om jouw voornemen specifiek te maken. Wat exact ga jij daarvoor doen of laten?

Fijne jaarwisseling! Ik wens je ook in 2019 ‘elke dag een klein beetje minder stress…!’

N-Mrii

Hulp nodig bij het minder druk zijn?

Kijk dan op mijn site voor de training ‘Stress de Baas!’ of de training ‘Jongleren met taken en tijd’.

Al mijn trainingen zijn voorzien van een uitgebreid werkboek en een follow-up programma!

N-Mrii

N-Mrii staat voor Anne-Marie. Geboren in 1969 en woonachtig in het prachtige Zuid Limburg. Mijn missie "Elke dag een klein beetje minder stress!" Meer lezen over mij? Kijk dan op http://minderstressophetwerk.nl/Over-N-Mrii/

Wil jij reageren? Schrijf hieronder jouw mening!

%d bloggers liken dit: