Accepteer ‘sunk costs’ en maak nieuwe keuzes…

Al heel lang droom ik van mijn eigen online leeromgeving. Ter ondersteuning van mijn trainingen en coachtrajecten. Corona heeft ervoor gezorgd dat mijn wens eerder dan gepland in beeld komt. Zo’n drie maanden ben ik nu bezig met een dergelijk platform. Vooral in mijn hoofd. Na lang wikken en wegen heb ik besloten waar ik voor ga. Een eigen website die ruimte biedt aan een onbeperkt aantal gebruikers. Ik heb veel onderzoek gedaan. Over het bouwen van een leeromgeving. Over verschillende programma’s en de mogelijkheden. Alle bijkomende zaken bekeken. Het heeft stiekem heel wat energie en tijd in beslag genomen. Ik vond het ook superleuk! Vond…

Die suddertijd is heel nuttig. Maar niet als je in cirkels gaat denken. Dat ben ik gaan doen. 24 uur per dag stond ik ‘aan’. Dan wordt het lastig. Omdat ik dat denkgedoe in mijn hoofd zat was, heb ik besloten door te pakken. Domeinnaam geregistreerd, hostingpakket aangeschaft en bouwen maar. Gewoon omdat ik dat heel graag wil! Ook dat kost uiteraard veel ontwikkeltijd. Zeker als je een ‘ict-nitwit’ bent zoals ik. Dan is de prijs behoorlijk hoog. Ik maak een mooie header en footer. Ik vind zelfstandig uit hoe ik allerlei plugins moet hanteren. Zonder ook nog maar iets gedaan te hebben aan het trainingsontwerp. Als perfectionist wil ik natuurlijk kwaliteit leveren met alle puntjes op de i. Daar gaat het mis! Ik schiet mijn doel volledig voorbij. Want door aan de slag te gaan met te complexe pakketten, halve hulp en hoge eisen maak ik het mezelf veel te moeilijk. Ik ben trainer/coach. Geen websitebouwer!

Dit weekend besluit ik het roer rigoureus om te gooien. Terug naar mijn basis! KiSS! Keep it Simple Stupid. De gedane investering ben ik kwijt. Helaas pindakaas. Ook alle tijd die ik erin heb gestopt is grotendeels verloren. Alhoewel, ik heb er wel van geleerd! Ik accepteer de ‘sunk costs’. Het is soms slimmer reeds gedane investeringen in één keer af te schrijven en niet eindeloos door te blijven modderen op een weg die niet de juiste is. En heel wat stress oplevert. Want zijn we niet allemaal geneigd om maar door te gaan, omdat het al zoveel gekost heeft? Tegen beter weten in? Ik ben geen opgever. Doorzetten staat in hoofdletters op mijn voorhoofd geschreven. Maar dit voelt niet meer goed. Het maakt me chagrijnig. Ik ben er klaar mee. Dat betekent dat ik even moet slikken. Dat ik mijn onhandige keuze moet accepteren. Ik blijf online coachen en online trainen. En dat wordt niet ondersteund door een online leeromgeving. Nog niet! Even pas op plaats. Misschien wel twee stappen terug. Met KISS in mijn achterhoofd maak ik andere keuzes… Dat geeft ruimte! Less is more blijft voorlopig mijn motto…

N-Mrii

Wil je minder werkstress? Meer werkplezier? Kijk dan op minderstressophetwerk.nl voor informatie over Stress- en Burn-out Coaching of Teamcoaching.

Interesse in stressreductietrainingen of communicatietrainingen? Kijk dan bij de trainingen die ik geef. Elke training heeft een verdiepingsprogramma van twee maanden. Hiermee kun je het geleerde ook borgen in jouw werkpraktijk.

Meer informatie over incompany leiderschapstraining en/of -coachtraject op maat? Neem dan contact op met Anne-Marie via info@nmrii.nl.

N-Mrii

N-Mrii staat voor Anne-Marie. Geboren in 1969 en woonachtig in het prachtige Zuid Limburg. Mijn missie "Elke dag een klein beetje minder stress!" Meer lezen over mij? Kijk dan op http://minderstressophetwerk.nl/Over-N-Mrii/

Wil jij reageren? Schrijf hieronder jouw mening!

%d bloggers liken dit: