Deze zomer vind ik mezelf opnieuw uit!

Met ingehouden adem zit ik mijn mail weg te werken. Weer zo’n dag achter de rug. De ene online meeting na de andere. Heb mijn dag vol gepland met als doel ‘leeg’ mijn weekend in te gaan. Leeg in de zin van ‘met een leeg hoofd’. Het lijkt wel of de hele wereld op vakantie gaat en nog even snel iets ‘kwijt’ wil. No problem! Daar ben ik zelfstandige voor… Stiekem had ik gehoopt dat ik volgende week aan mijn jaarlijkse ‘vakantie-taken’ zou kunnen beginnen. Omdat wij lekker laat vrij zijn, gebruik ik deze rustige periode gewoonlijk voor een aantal bijwerkklussen. Dat zit er dit jaar niet echt in.

Dat betekent wel dat ik mijn plannen in mijn hoofd moet aanpassen. Niet proppen maar strepen. Wat heeft prioriteit? Prio één is de uit-knop van mijn hersenen geleidelijk in te schakelen voordat mijn vakantie begint. Met ‘uit’ bedoel ik afgeschakeld de vrije dagen ingaan. Dus niet ergens boven op een berg tot bezinning komen en beseffen dat ik al vier dagen met mijn gezin op vakantie ben. Nee, gewoon relaxed de auto instappen. Kannetje koffie mee. Broodje mee. Ontspannen muziekje aan. Rust.

Om de daad bij het woord te voegen, teken ik een schema van de komende vier weken op een A4 en streep ik de dagen door waar ik geen bijwerkklussen kan doen vanwege andere afspraken. Er blijven tien dagen over. Die dagen maximeer ik tot zes ‘computer-uren’ per dag. De rest van de tijd neem ik me voor om vakliteratuur te lezen in het zonnetje op onze schommelbank. Met mijn motto ‘less is more’ in mijn achterhoofd, besluit ik me te richten op slechts één bijwerkklus en als ik tijd en zin over heb, één wensklus. Het eerste ‘project’ behelst het bijwerken van mijn website. Mijn tweede verlangen ligt nog altijd in dat online-leer-platform. 😉

Elke zomer vind ik mezelf opnieuw uit. Dat vertaalt zich in mijn website. Dit jaar is dat extra leuk. Want tijdens een online training heb ik virtueel drie andere dames ontmoet. We zijn totaal verschillend. Twee van ons zijn behoorlijk aanwezig en twee van ons zijn meer beschouwend. Maar stuk voor stuk zit er pit in. Dat heeft geleid tot de ‘Samb@l-groep’. Een ideale mix. Daarbij willen we allemaal hetzelfde; een online-leer-omgeving. Om onszelf als ‘merk’ uit te vinden, doorlopen we samen acht stappen. Hoewel we elkaar nooit in real life hebben ontmoet, geven we elkaar via beeldbellen constructief feedback. Vaak ook op een ludieke manier. Zo komen er dieren en karakters uit sprookjes, als archetypen, voorbij.

De laatste keer was voor mij hartverwarmend toen we het onderwerp ‘merkidentiteit’ behandelden… Uiteraard wil iedereen aandacht geven aan het merk van de ander en zelf niet te lang in de spotlights staan. Eén van de dames liet bij mij een stilte vallen en zei… ‘Anne-Marie, Jij bent iemand die dingen bereikbaar maakt voor mensen’. De anderen voegden instemmend toe ‘Jij zet mensen in hun eigen kracht. Jij motiveert en brengt ze in beweging!’. Daar werd zelfs ik even stil van. Eén van de anderen doet daar nog een schepje bovenop. Ze vertelt hoe ik de week ervoor in haar hoofd zit. Althans mijn stem… Ze moest ergens op doorpakken en vroeg zich af ‘Wat zou Anne-Marie nu doen…? Die doet het gewoon!‘ en ze gaf zichzelf een denkbeeldige schop onder haar kont. Tja, die Samb@l-maatjes doen me goed…

Deze be’merk’ingen neem ik de komende weken mee. In mijn vernieuwde website. Hoe ik daarmee aan de slag ga? Eerst maar eens ‘back to basic’. Ik ga mezelf niet vastzetten met een compleet actieplan. Dat zou mijn creativiteit en improvisatievermogen niet ten goede komen. Ik ga, met deze twee leuke projecten in het vooruitzicht, eens lekker de tijd nemen om te sudderen. Eén ding is zeker… Mijn site gaat ‘aan de lijn’. Dat betekent schaven en schrappen. Na de zomer staat er een afgeslankte versie van N-Mrii online. Mezelf helemaal opnieuw uitgevonden.

N-Mrii

Wil je minder werkstress? Meer werkplezier? Kijk dan op minderstressophetwerk.nl voor informatie over Stress- en Burn-out Coaching of Teamcoaching.

Interesse in stressreductietrainingen of communicatietrainingen? Kijk dan bij de trainingen die ik geef. Elke training heeft een verdiepingsprogramma van twee maanden. Hiermee kun je het geleerde ook borgen in jouw werkpraktijk.

Meer informatie over incompany leiderschapstraining en/of -coachtraject op maat? Neem dan contact op met Anne-Marie via info@nmrii.nl.

N-Mrii

N-Mrii staat voor Anne-Marie. Geboren in 1969 en woonachtig in het prachtige Zuid Limburg. Mijn missie "Elke dag een klein beetje minder stress!" Meer lezen over mij? Kijk dan op http://minderstressophetwerk.nl/Over-N-Mrii/

Wil jij reageren? Schrijf hieronder jouw mening!

%d bloggers liken dit: