maandag, april 22, 2024
---N-Mrii's Avonturen---Positief denken en waarderenVertragen en mindfulnessVitaal en gezond leven

Aan alles komt een einde…

Ook aan onze vakantie. Drie lange weken genieten van mooi weer, elkaar en niets doen. Nou ja, niets…. Dat klopt niet helemaal. Dit jaar hebben we besloten om de vakantie thuis door te brengen. Als je in Zuid-Limburg woont, heb je niet veel nodig om een vakantiegevoel te krijgen. Omdat we de vakanties elk jaar wandelend doorbrengen, doen we dat dit jaar vanuit huis. Met onze Indian Dogs. Die zijn onderdeel van ons gezin en dat betekent dat ze ook mee op pad gaan.

Mooi weer, mooie omgeving. Elke dag maken we een lange wandeling. De eerste week kiezen we vooral voor vroege bosrijke wandelingen in het Zuid-Limburgse landschap. Niet alleen voor onszelf. Ook voor de honden. Vanwege de warmte. We banjeren door het waterrijke Bunderbos, het heuvelrijke Savelsbos, de Bergse heide, het pittige Vijlenerbos, de hoge Vaalser bossen, de Sint-Pietersberg met de schitterende ENCI-groeve en zijn enorme hondenlosloopgebied. De tweede en derde week zoeken we het wat verder van huis. Een half uur tot drie kwartier rijden, zitten we in de Eifel, de Ardennen en de Hoge Kempen. We bezoeken de Hesselbergse bossen bij Zutendaal, Monschau in de Eifel, dichterbij huis het Ravensbosch, het Grote Bos bij Slenaken, Domein Pietersheim bij Lanaken, La Hoëgne bij Stavelot, het bos van Obsinnich bij Teuven en als kers op de taart de Brunssummerheide, die nu prachtig in bloei staat.

De mooiste wandelingen? Monschau, La Hoëgne en de Brunssummerheide! In de Eifel rond Monschau waan je je in Oostenrijk. We hadden ook niet de meest makkelijke wandeling uitgezocht. Ik geloof dat we rond het mooie stadje vier keer omhoog zijn gelopen waar we vanuit verschillende punten uitzicht hadden op de oude stad. La Hoëgne is een mooi riviertje in de Ardennen dat door een prachtig dal stroomt. Je wandelt stroomopwaarts over smalle paadjes, vlonders, rotsen en bruggetjes. En wat is er lekkerder dan na een lange wandeling samen te genieten van een biertje en een maaltijd op een terrasje? Of afkoelen in het zwembad? Of ’s avonds in de schemering vanaf de schommelbank naar insecten-vangende vleermuizen te kijken?

We hebben dus genoten. Voor mijn gevoel duurde de vakantie heel lang, maar achteraf is hij altijd zo weer voorbij. En ik weet dat ik over een paar dagen weer helemaal ondergedompeld ben in het werk. Daarom hebben we ons voorgenomen om elk weekend een nieuwe wandeling te lopen. Meestal vanuit wandelgids Zuid-Limburg omdat daarin ook veel tochten in de Eifel, Ardennen en Hoge Kempen zijn opgenomen. Ben je benieuwd naar de wandelingen die we gemaakt hebben? Kijk dan op mijn facebookpagina voor alle gemaakte wandelingen met foto’s en routebeschrijving. Ik hoef natuurlijk niet te vertellen dat wandelen stress verlagend werkt. Het zorgt dat stresshormonen uit je lichaam gaan en dat je koppie leeg wordt. Elke dag een uurtje wandelen helpt echt!

Gisteren zijn we begonnen met het afsluiten van de vakantie met een bezoek aan mijn ouders in Ooltgensplaat en natuurlijk een mooie wandeling met de honden op het Zuid-Hollandse eiland. Onderweg nog een bezoekje in Oisterwijk aan een paar zusjes van Luna. De meiden hebben zich prima vermaakt in het schapenveld (zonder schapen) waar ze helemaal los konden gaan. Mijn man is overigens een waar hondenfluisteraar. Zet hem bij honden en ze hangen aan zijn lippen. 😉

Morgen weer lekker beginnen. Met een opgeladen batterij kan ik er weer helemaal tegenaan!

N-Mrii

N-Mrii

N-Mrii staat voor Anne-Marie. Geboren in 1969 en woonachtig in het prachtige Zuid Limburg. Mijn missie "Elke dag een klein beetje minder stress!" Meer lezen over mij? Kijk dan op http://minderstressophetwerk.nl/Over-N-Mrii/

Wil jij reageren? Schrijf hieronder jouw mening!