Teamspirit!

Hoewel ik enorm lange benen heb, lukt het me niet om bovenop het stoeltje te kruipen. Ik moet echt op mijn tenen gaan staan en een klein sprongetje maken om op de zitting te belanden. Twee vierkante houten zitjes hangen langs lange touwen aan een tak van een gigantisch grote boom in de parkachtige tuin. Terwijl ik langzaam begin te zwaaien, geniet ik van de blik op de vijver en het oude statige pand waar ik vandaag examen heb gedaan.

Mijn specialisatie in teamcoaching. Met nog vier andere teamcoaches heb ik ‘real life’ een team moeten coachen onder het beoordelend oog van een trainer. Het was gaaf, spannend én ingewikkeld. Want hoe kun je met vijf coaches in één middag een team coachen? Best dubbel… Met een team een team coachen. Alles wat voor het te coachen team gold, zou je ook op ons kunnen plakken. We hadden een gezamenlijk doel; ons papiertje halen. We waren afhankelijk van elkaar; samen de klus klaren. We konden onze eigen inbreng kwijt in de job; elkaars kwaliteiten benutten. De dag erna moesten we onze aanpak methodisch verantwoorden; reflecteren op onze eigen acties. Allemaal ingrediënten die nodig zijn om als team samen te werken. Super leerzaam!

Als ik een opleiding volg dan wil ik er ook echt alles uit halen. Ik werk alle opdrachten uit. De boeken pluis ik van voor tot achter uit. Supervisie, peercoaching, trainingsdagen, online lessen en ga zo maar door. Ik doe mee met alle extra mogelijkheden om te leren. Ik lees aanvullend boeken over het onderwerp, het liefst met een totaal andere visie. In dit geval heb ik me niet alleen verdiept in groepsdynamica en de modellen die ik me tijdens een eerdere teamcoachleergang eigen heb gemaakt, maar ook in de systeemtheorie. De herkomst van onzichtbare patronen en krachten is in mijn ogen reuze interessant. Daarnaast heb ik een eigen intakemodel ontwikkeld waarin teamdoelmatigheid en groepsdynamica worden gecombineerd. Ik pak niet alleen de uitgereikte vinger maar neem de hele hand.

Het snijvlak mens en organisatie is mijn domein. Ik vind dat boeiend materiaal. Aan de ene kant de individuele mens met zijn eigen behoefte. Aan de andere kant de groep die samen moet werken om een doel te bereiken. Daar schuurt het vaak. De organisatiecontext maakt het geheel compleet. En complex! Als het knarst wordt het voor mij uitdagend!

We did it! Na de sessie heeft een aantal van ons op picknickbanken ‘gedineerd’ en vooral slap geouwehoerd. Daarna ben ik onbekend terrein gaan verkennen. Na zo’n lange dag moet ik echt bewegen. Ik heb in mijn uppie dik een uur door een vreemde plaats gestruind om mijn hoofd leeg te maken. Heerlijk. Daarna heb ik nog een tijdje de wind door mijn haren laten gaan op de eenzame schommel.

N-Mrii

Creëer beweging met N-Mrii Stress- & Performance Solutions!

Specialist in leiderschapsontwikkeling, strategische procesbegeleiding, groepsdynamiek, communicatieve vaardigheden, persoonlijke effectiviteit en stressmanagement.

Mail: info@nmrii.nl | Telefoon: 06 – 57 33 45 90 | Site: www.minderstressophetwerk.nl

Online live incompany trainingen voor teams! Nieuwe trajecten van zes sessies van 1,5 tot 2 uur!

Keuze uit de training ‘Jongleren met taken en tijd!’‘Flow op je werk!’‘Positief omgaan met verandering, tegenslag en negativiteit!’ of ‘Effectief communiceren op het werk!’.

Kijk op N-Mrii Online Academy voor meer informatie!

N-Mrii

N-Mrii staat voor Anne-Marie. Geboren in 1969 en woonachtig in het prachtige Zuid Limburg. Mijn missie "Elke dag een klein beetje minder stress!" Meer lezen over mij? Kijk dan op http://minderstressophetwerk.nl/Over-N-Mrii/

Wil jij reageren? Schrijf hieronder jouw mening!

%d bloggers liken dit: