Rieu verbroedert…

We staan in de rij om het Vrijthof op te komen. Met twee jaar oude kaartjes. De concerten in 2020 en 2021 zijn niet doorgegaan vanwege de pandemie. Gelukkig gaat het dit jaar wel door. Als we de poortjes gepasseerd zijn, zoeken we even verderop naar onze gastheer. Hij zit al aan tafel. We zijn met een Nederlands/Duits gezelschap van negen. De heren tellen één Duitser, de dames één Hollandse. Das bin ich. Nadat ik meteen na HAVO 2 het vak Duits heb laten vallen, kan ik met overtuiging zeggen dat mijn Duits ronduit waardeloos is. Maar Das macht nichts.

Na een heerlijk diner begint Rieu aan zijn lang verwachte optreden. Zijn orkest, de muziek, de manier waarop hij contact maakt met zijn 12.000 koppen tellende publiek dat uit 90 landen bijeen is… Het klopt helemaal! Voor mij is deze avond een aaneensluiting van kippenvel momenten. Van begin tot eind genieten!

Na de pauze staat een ontelbaar aantal mannen gekleed in witte colberts achteraan het Vrijthof te wachten om op te gaan. Langzaam komen de mannen in beweging. De energie spat ervan af terwijl hun fakkels worden ontstoken. Terwijl het orkest ‘Conquest of Paradise’ speelt, lopen de heren met hun brandende fakkels zingend tussen de rijen door naar het podium. Wow… Hier word zelfs ik stil van. Het is zo indrukwekkend. Een gevoel van geluk en kracht neemt bezit van me. En niet alleen van mij. Het doet iets met het hele publiek. We zijn samen één. Schouder aan schouder leveren de 150 mannen, afkomstig van mannenkoren uit (als ik het goed heb) Maastricht, Aken, Luik, Keulen en Amsterdam, hun bijdrage aan het tweede deel van het concert.

Bijzonder waren de woorden van Rieu. ‘Muziek verbroedert. Laat mensen van all over the world muziek maken! Dan zou de wereld er heel anders uitzien’. Daar kunnen de wereldleiders iets van leren! Eén van de solisten blijkt een Oekraïense te zijn. Met een Russische vader en een Oekraïense moeder die elkaar hun leven lang liefhebben. Zij brengt een stuk ten gehore dat letterlijk door merg en been gaat. Ze wordt ondersteund door het gigantische mannenkoor en krijgt na afloop een oorverdovend applaus. Liefde kent geen grenzen! Tja, hoe zou het eruit zien als wereldleiders samen muziek zouden maken.

De laatste drie kwartier komt de wals voorbij. Voor ik het weet, heeft mijn man me het Vrijthof opgetrokken en staan we tussen gasten van verschillende terrassen en nationaliteiten te walsen. We komen niet meer van het plein af. We zijn één en iedereen is blij. Met een lach op ons gezicht genieten we dansend van de rest van het concert. Ja, muziek verbroedert… Op deze energie kan ik nog weken teren.

N-Mrii

Creëer beweging met N-Mrii Stress- & Performance Solutions!

Specialist in leiderschapsontwikkeling, strategische procesbegeleiding, groepsdynamiek, communicatieve vaardigheden, persoonlijke effectiviteit en stressmanagement.


Mail: info@nmrii.nl

Site: www.minderstressophetwerk.nl

Site: www.minderstressophetwerk.online (N-Mrii’s Online Academy)


Online live incompany trainingen voor teams! Korte trajecten van zes wekelijkse sessies van 2 uur!

  • Timemanagement training ‘Jongleren met taken en tijd!’
  • Communicatie training ‘Effectief communiceren op het werk!’
  • Stressmanagement training ‘Flow op je werk!
  • Training positieve psychologie ‘Positief omgaan met verandering, tegenslag en negativiteit!’ 

Kijk op N-Mrii’s Online Academy voor meer informatie!

N-Mrii

N-Mrii staat voor Anne-Marie. Geboren in 1969 en woonachtig in het prachtige Zuid Limburg. Mijn missie "Elke dag een klein beetje minder stress!" Meer lezen over mij? Kijk dan op http://minderstressophetwerk.nl/Over-N-Mrii/

Wil jij reageren? Schrijf hieronder jouw mening!

%d bloggers liken dit: