Mijn Eén Minuut Moment aan het strand (met filmpje)

Als ik op vakantie ben, lukt het me steevast om te genieten van ‘niets doen’. Ik hoef niets. Ik moet niets. Alleen die wetenschap zorgt ervoor dat alles stilstaat. Ik kan letterlijk op adem komen. Die momenten waarop de tijd lijkt stil te staan, ervaar ik volledig. Ze komen via mijn zintuigen binnen en ik kan ze maanden later gewoon weer voor de geest halen. Dat zijn die momenten waarop ik niet met mijn gedachten ergens anders ben, dat ik niet met tien dingen tegelijk bezig ben. Momenten die ik beleef in het hier en nu. Dat zijn volmaakte momenten voor mij. Ik word er rustig van. Ze zorgen ervoor dat ik me optimaal gelukkig voel.

Zo ook op Kreta 1,5 maand geleden. Na een uurtje wandelen, belanden we op een schitterend strand in een zonovergoten baai. We gaan lekker met onze kont in het zand zitten om naar de zee te kijken. Eerst luister ik naar het geluid van het water dat steeds over het zand stroomt. Het is iedere keer hetzelfde rijzen en dalen van geruis en als je goed luistert is het toch steeds weer anders. Dan verwonder ik me over de golven die het strand elke keer weer overspoelen. Ze brengen nieuw zand, steentjes en schelpen mee. Een deel van het water zakt meteen in het zand en een ander deel trekt zich razendsnel terug in een poging een deel van het zand weer mee te nemen naar de zee. De wind raast met veel herrie om mijn oren. ‘Wow’, denk ik, ‘dit is mijn moment dat ik meeneem naar huis’. Na een uur, dat in werkelijkheid veel langer lijkt, besluiten we weer verder te wandelen.

Thuis denk ik nog elke dag aan dat heerlijk ontspannen moment. Ik heb het omgedoopt tot ‘Mijn Eén Minuut Moment’. Dat beeld inspireert mij dagelijks om even stil te staan en tot rust te komen als ik het nodig heb.

N-Mrii

Wil je minder werkstress? Meer werkplezier?

Kijk dan op mijn site minderstressophetwerk.nl voor informatie over Stress- en Burn-out Coaching of Teamcoaching.

Interesse in stressreductietrainingen of communicatietrainingen? Kijk dan bij de trainingen die ik geef. Elke training heeft een verdiepingsprogramma van twee maanden. Hiermee kun je het geleerde ook borgen in jouw werkpraktijk.

N-Mrii

N-Mrii staat voor Anne-Marie. Geboren in 1969 en woonachtig in het prachtige Zuid Limburg. Mijn missie "Elke dag een klein beetje minder stress!" Meer lezen over mij? Kijk dan op http://minderstressophetwerk.nl/Over-N-Mrii/

2 gedachten over “Mijn Eén Minuut Moment aan het strand (met filmpje)

 • 14 juli 2019 om 12:25
  Permalink

  Kijk je ook naar het filmpje tijdens die minuut of zie je het voor je in je fantasie?

  Beantwoorden
  • 14 juli 2019 om 18:21
   Permalink

   Dag Lex
   Als ik in de gelegenheid ben, kijk ik naar het filmpje. Maar ik kan het zand, de wind, het geruis van het water, de warmte van de zon op mijn huid en de andere beelden ook terughalen in mijn hoofd. Ik heb dus altijd een klein beetje vakantie bij me. 😉

   Beantwoorden

Wil jij reageren? Schrijf hieronder jouw mening!

%d bloggers liken dit: