donderdag, april 25, 2024
Doelgericht aan de slagVitaal en gezond levenWerkgeluk en plezier

Geluksvergroter 5 – Schrijf een brief vanuit de toekomst!

Hee AM,                                                                                                                  Vilt/Mijas, 14 maart 2028

Had ik al gezegd dat ik trots op je ben? Nee, nou ik ben super trots op je! Hoe je zakelijk gezien stevig hebt doorgestapt op dat onbegaanbare weggetje waarvan je niet precies wist waarheen dat je zou leiden. Hoe je in 2017 gekozen hebt voor onzekerheid en voor risico’s in plaats van de gebaande paden te volgen. Spanning boven saaiheid. Wow, wat heb je veel meegemaakt, geleerd, bereikt! Ja, daar ben ik trots op! ……………..

Ook lichamelijk heb je ondanks 10 jaar ouder mooie stappen gemaakt. Die blessures waren jouw wake up call. Om beter met je lichaam om te gaan. Je bent aan je gewicht gaan werken en je spieren gaan versterken. Fijn dat je dat gedaan hebt. Ik voel me niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk topfit! 

Dit jaar overwinteren we in Mijas, Spanje (zie bijgevoegde foto bij zonsondergang). Helemaal geen straf! Wat een goed idee om meer te gaan genieten van je vrije tijd en de warmte van mediterrane landen. Volgend jaar met de Kerst naar Sicilië? Who knows?!

Dikke knuffel, AM

En de brief aan mezelf gaat zo nog even door… Terwijl ik de brief aan het schrijven ben, krijg ik steeds meer energie. Ik zie alles voor me wat ik heb bereikt over 10 jaar. En ik voel me letterlijk krachtig en trots!

Waarom zou je een brief vanuit de toekomst naar jezelf schrijven?  

Op dit moment lopen er verschillende onderzoeken naar het schrijven van verhalen vanuit de toekomst. Google maar eens op “levensverhalenlab” van de Universiteit Twente. De onderzoekers nemen aan dat verhalen mensen in staat stellen een nieuwe en motiverende werkelijkheid voor te stellen. En deze ook als echt kunnen ervaren door deze te visualiseren.

Wij zijn als mens dus in staat onze toekomst te visualiseren, te verbeelden. Dat hoopgevende toekomstbeeld motiveert ons gedrag in het hier en nu. Hoop is het sleutelwoord! Hoop geeft een gevoel van controle en zorgt voor positieve emoties en zingeving. Dus waarom stel je jezelf niet 10 jaar verder voor (kan ook een maand verder of 5 jaar)? Hoe ziet je leven er dan uit? Wat heb je dan bereikt? Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

Hoe schrijf je een brief aan jezelf vanuit de toekomst?

Stel je voor dat je in een tijdmachine stapt. Bepaal hierbij waar en wanneer jouw tijdmachine aankomt.

Je kunt elk gewenst tijdstip in de toekomst kiezen op korte of lange(re) termijn. Ergens op de wereld. Stel je die plaats gedetailleerd voor. Hoe ziet het eruit? Met wie ben je? Wat doe je op dat moment?

Stel je voor dat op dat moment een aantal dromen of verlangens zijn uitgekomen.

Beschrijf jouw verhaal van dat moment tot in detail en omschrijf hoe je daar bent gekomen. Wat heeft het je opgeleverd? Hoe heb je dat bereikt? En hoe kijk je op de verstreken periode terug? Maak er met zorg een mooi en gedetailleerd verhaal van. En leg dat verhaal vast in een brief aan jezelf. Vertel het verhaal van je uitgekomen droom in een brief vanuit de toekomst.

Dagelijks visualiseren

Om de brief kracht bij te zetten kun je ervoor kiezen om een paar weken lang, bijvoorbeeld voor het slapen gaan, gedurende 5 minuten een aantal gerealiseerde wensen uit de brief te visualiseren. Visualiseer bijvoorbeeld dat je een gezond en krachtig lichaam hebt doordat je gezond bent gaan eten en actief bent gaan bewegen. Of visualiseer dat je aan het roer staat van een succesvolle onderneming en hiermee iets maatschappelijks toevoegt aan de wereld. Of wellicht zie je een liefdevol en groot gezin voor je en geniet je van spelende kinderen. Je kunt het zo gek niet verzinnen.

Wat schrijf jij aan jezelf in jouw brief uit de toekomst?

N-Mrii

N-Mrii

N-Mrii staat voor Anne-Marie. Geboren in 1969 en woonachtig in het prachtige Zuid Limburg. Mijn missie "Elke dag een klein beetje minder stress!" Meer lezen over mij? Kijk dan op http://minderstressophetwerk.nl/Over-N-Mrii/

Wil jij reageren? Schrijf hieronder jouw mening!