Hoe ik mijn leven ‘lichter’ maak… ;-)

Mijn man ligt helemaal in een deuk op de vroege ochtend. Met koffie in mijn hand ga ik naast hem staan om te zien wat er zo grappig is. Hij zit naar een oud filmpje van de Lama’s te kijken. Guus Meeuwis zingt één van zijn liedjes terwijl Ruben van der Meer het vertaalt in gebaren als doventolk. Niet alleen Ruben zorgt voor een hilarische scene. Het feit dat Guus de slappe lach krijgt, zorgt dat ook ik niet meer kan stoppen met giechelen. Hoe kun je de dag nog beter beginnen dan met een heerlijke lachbui…

Dan moet ik me toch echt haasten. De supervisiesessie begint over tien minuten en ik moet, als host, iedereen vanuit de wachtkamer ‘binnenlaten’. Ik doe het licht aan want het schemert nog. Terwijl de deelnemers binnendruppelen en er gezellig even bijgepraat wordt, is onze dochter druk in de weer. Als de online sessie start, zie ik dat mijn mok leeg is. Ik kijk recht in de camera en zet met mijn rechterarm de beker op de hoek van de tafel en tik subtiel met mijn pen tegen de mok. Mijn impliciete boodschap… ‘Wil je koffie voor mij maken?’. Ze kijkt me aan en gaat niet in op mijn stille verzoek. Ze heeft allang gezien dat er zes deelnemers zijn en draait de rollen om. Ze besluit als een soort inktvis achter mijn pc te gaan dansen. Shit… Ik wil koffie… Zij wil humor… Ik tik harder met mijn pen op de mok… Zij beweegt steeds gekker achter de webcam. Ondanks dat ik serieus wil zijn, moet ik glimlachen. Dat is niet genoeg voor madam. Ze reikt haar hand langzaam naar de lichtknop en doet het licht herhaaldelijk aan en uit. Alsof er een of andere poltergeist in de ruimte zit, is voor iedereen helder dat er iets aan de hand is bij mij. Tot mijn verbazing reageert niemand. Dat vind ik dan weer grappig. Het is een heel serieuze sessie. Kom op… Laten we het leven eens wat lichter maken! Online is alles al zo ernstig. Gelukkig redt mijn man me met een verse kop koffie. Terwijl hij de koffie maakt, ‘bevriest’ mijn scherm. Ik mis een paar minuten van de belangrijke woorden van één van de deelnemers. Eindelijk valt het kwartje bij mij. Ik snapte maar niet waarom ik, ondanks mijn kabel, af en toe een slechte verbinding had. Tja, het is de koffie. Of beter… Ons koffieapparaat. Dat is de online stoorzender. Goed om te weten…

Een uurtje later, wanneer de rust is teruggekeerd, vindt het ‘stoorspook’ het tijd voor actie. Op het moment dat mijn casus wordt besproken en ik vol in de online spotlights sta, begint de deur indringend te rammelen. Bij het zware gedreun voegt zich een klaaglijk gekreun. Shit… denk ik zuchtend. Laat me met rust. Ik sta snel op en schop de zwarte kater de kamer uit.

Als tegen het einde van de sessie mijn beeldscherm weer even ‘bevriest’, ben ik echt toe aan koffie. Ondanks deze nieuwe actie van de ‘freeze-geest’ blijft mijn mok leeg. Terwijl ik de online bijeenkomst afsluit, roep ik luid… ‘Koffie!’. Pak mijn mok en draai mij om om te zien waar mijn man is. Niet beneden. Dan zal hij boven aan het beeldbellen zijn. Ik ren de trap op en vraag hem of hij koffie wil. Geen antwoord. Hij is ook niet in de tuin te bekennen. Ik loop naar de voordeur en zie dat de auto verdwenen is. Oeps… Hij is naar een afspraak. Ik ben zo opgegaan in de sessie dat ik echt niet meer weet waar hij heen is. Tja, zo ziet het online leven eruit. Het mag wel wat minder serieus allemaal.

Hoe ik mijn leven lichter maak? Op veel verschillende manieren. Naast humor is een goed werkende remedie tegen ‘zwaarheid’ mijn medische daglichtlamp. Elke morgen staat die vrolijk twee uur te schijnen naast mijn beeldscherm om mij te behoeden voor een herfstdip. Ik kan je vertellen dat dat lampje goed werk verricht. Ik barst van de energie met dat ding. Zo heb ik de zon van buiten naar binnen gehaald. Ook de lange wandelingen met onze honden doen de lettertjes uit mijn hoofd waaien. Op dit moment zit ik in een ‘feelgood-serie-fase’. Me-time en zwijmelen voor de buis kan zo fijn zijn. Afvallen zorgt ervoor dat ik letterlijk lichter wordt. Net zoals sporten. Terwijl de endorfine na een intensieve bergloop door mijn lichaam giert, verkeer ik in een verslavende runnershigh. Het geeft me echt een licht gevoel. Alsof ik de hele wereld aan kan.

Wil jij ook positiever in het leven staan? Doe dan mee met de online proeftraining ‘Hoe kom ik sterker uit de Corona-crisis? Een cursus in positief omgaan met verandering, tegenslag en negativiteit‘. Deze ‘training’ is gebaseerd op de positieve psychologie. Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van deze training, meld je dan snel aan. Er zijn nog twee plekken beschikbaar. Deze 6-wekelijkse online training van 1,5 uur start op 12 november van 20.30 – 22.00 uur en is voor de proef-groep helemaal gratis.

N-Mrii

Wil je minder werkstress? Meer werkplezier? Kijk dan op minderstressophetwerk.nl voor informatie over Stress- en Burn-out Coaching of Teamcoaching.

Interesse in stressreductietrainingen of communicatietrainingen? Kijk dan bij de trainingen die ik geef. Elke training heeft een verdiepingsprogramma van twee maanden. Hiermee kun je het geleerde ook borgen in jouw werkpraktijk. Of kies voor een onlinetraining!

Meer informatie over incompany leiderschapstraining en/of -coachtraject op maat? Neem dan contact op met Anne-Marie via info@nmrii.nl.

N-Mrii

N-Mrii staat voor Anne-Marie. Geboren in 1969 en woonachtig in het prachtige Zuid Limburg. Mijn missie "Elke dag een klein beetje minder stress!" Meer lezen over mij? Kijk dan op http://minderstressophetwerk.nl/Over-N-Mrii/

Wil jij reageren? Schrijf hieronder jouw mening!

%d bloggers liken dit: