Illegaal feestje?

Met een zwaar gevoel in mijn hoofd open ik mijn rechteroog… Pffff… Er glipt al licht langs de kieren van het rolgordijn op deze vroege zondagmorgen. Vermoeid draai ik me om. Ben nog niet klaar voor de dag. Ik zak weer in een diepe slaap vol bizarre dromen…

Het is de eerste zaterdag van juni 2021. Wij zijn door een vriend uitgenodigd om zijn verjaardag in de kroeg te vieren. Het is dé dag na een lange lockdown dat we weer in de kroeg mogen. Tot 22.00 uur. Mits we onze kont op een vaste plek plakken. En we 1,5 meter afstand houden. Met een dubbel gevoel gaan we naar het feestje. Enerzijds blij dat we weer eens ‘uit’ kunnen. Anderzijds kan het in mijn ogen nooit een leuke fuif worden als we moeten blijven zitten waar we zitten.

Op het moment dat we de kroeg via het terras betreden, hangt er al een groep aan de bar en op verschillende plaatsen staan groepjes mensen gezellig te kletsen. Hoezo 1,5 meter afstand? Hoezo vaste plaatsen? Geen mondkapje te bekennen! Dat geeft hoop. Grote glazen bier gaan regelmatig enthousiast de lucht in. Er wordt rijkelijk geproost. Lachend begroeten we onze jarige gastheer. Ik kom niet onder drie zoenen uit. De eerste in 1,5 jaar. Het voelt ietwat ongemakkelijk. ‘Dit kan toch niet?’ roept een waarschuwend stemmetje in mijn hoofd.

We staan in eerste instantie bij de bar. We kletsen nog wat aftastend met verschillende mensen. Twee meiden komen met een glas witte wijn bij ons staan. Ik vraag ze na een korte social talk of zij zich al hebben laten vaccineren. De blonde kijkt me ietwat verontwaardigd aan en zegt dan demonstratief ‘Wij geloven niet in Corona!’. Na een blik op haar vriendin vertrekken ze met een nieuw glas wijn naar het terras. Mij in verwarring achterlatend. Stel ik nou zo’n stomme vraag? Wat bedoelt ze met ‘Wij geloven niet in Corona’? Hoewel ik nieuwsgierig ben geworden, besef ik dat ik hier nooit antwoord op zal krijgen.

Lang hoef ik er niet over na te denken want al snel raak ik aan de praat met mijn astrologische tweelingzus. Ze is op dezelfde dag in het zelfde jaar geboren. Niet in dezelfde plaats maar we wonen nu wel in hetzelfde piepkleine dorpje. We hebben elkaar lang niet gesproken en het is leuk om te horen hoe het met haar gaat en wat ze allemaal doet. Ze is een enthousiaste verteller terwijl we beiden genieten van onze Aperol. Die glijdt overigens als limonade naar binnen. ‘Wat een rot leven hebben we eigenlijk!’ schiet vrolijk door me heen. Bij de derde Aperol schuif ik door naar mijn man die met een paar mensen uit onze straat staat te praten. Zo leer ik mensen kennen die we normaal alleen gedag zeggen in het voorbijgaan. Het wordt steeds gezelliger.

Na 21 uur merk ik dat ik de tijd in de gaten begin te houden. Een beetje dwangmatig. Ik wil niet dat de avond zo snel voorbij gaat. Dit is zo leuk… Nog maar een uur en dan is het over met de gezelligheid. De muziek gaat harder en ik kan mijn benen niet stil houden. We beginnen al lekker los te komen.

Ineens is het 22 uur. Met spijt maak ik me op voor het afscheid van deze totaal niet saaie avond. De gastvrouw vraagt aandacht. Ze geeft tot mijn verrassing aan dat het feest in een andere ruimte wordt voorgezet. Zij houden de boel in de gaten en waarschuwen ons als we weg moeten… Ze biedt twee vluchtopties. Eén is de achterdeur naar buiten. De ander is een kleine mysterieroom waarin we zwijgend hutje mutje moeten staan. De jarige staat iedereen met pretoogjes aan te kijken. ‘Zo doen we dat!’ lijkt hij te zeggen. ‘Zouden ze hier ook niet in Corona geloven?’ vraag ik me verbluft af.

De muziek in de andere ruimte gaat aan en ik dans er als eerste met mijn Aperol in de lucht naartoe. Iedereen gaat nu echt los. Samen met mijn ‘zus’ en nog een aantal dames en heren gaan de voetjes van de vloer. De discofox of iets wat erop lijkt, doet het goed. We stralen allemaal.

Ergens blijft dat zeikerige stemmetje in mijn hoofd roepen. ‘Dit kan niet! Dit mag niet! Je overtreedt de regels!’. Ik negeer al die alarmsignalen. Het kan me werkelijk niets schelen… Ik vier een feestje en dat heb ik nodig. Toch gaan we ‘op tijd’ naar huis. Het is goed geweest. Binnenkort mag het echt weer.

Voor de tweede keer word ik wakker. Nu met iets meer energie maar nog met een hoofd vol watten. Alsof ik gisteravond echt Aperol gezopen heb. Mijn enerverende droom blijft me de hele dag achtervolgen. Hij was zo levensecht… Raar gewoon… Dat illusies je zo van slag kunnen maken. Gelukkig hoef ik niet meer te fantaseren over feestjes. We kunnen eindelijk weer helemaal los! Op naar een mooie én virusvrije zomer… Proost!

N-Mrii

Creëer beweging met N-Mrii Stress- & Performance Solutions!

Specialist in leiderschapsontwikkeling, strategische procesbegeleiding, groepsdynamiek, communicatieve vaardigheden, persoonlijke effectiviteit en stressmanagement.

Mail: info@nmrii.nl | Telefoon: 06 – 57 33 45 90 | Site: www.minderstressophetwerk.nl

Online live incompany trainingen voor teams! Nieuwe trajecten van zes sessies van 1,5 tot 2 uur!

Keuze uit de training ‘Jongleren met taken en tijd!’‘Flow op je werk!’‘Positief omgaan met verandering, tegenslag en negativiteit!’ of ‘Effectief communiceren op het werk!’.

Kijk op N-Mrii Online Academy voor meer informatie!

N-Mrii

N-Mrii staat voor Anne-Marie. Geboren in 1969 en woonachtig in het prachtige Zuid Limburg. Mijn missie "Elke dag een klein beetje minder stress!" Meer lezen over mij? Kijk dan op http://minderstressophetwerk.nl/Over-N-Mrii/

Wil jij reageren? Schrijf hieronder jouw mening!

%d bloggers liken dit: