vrijdag, mei 24, 2024
Doelgericht aan de slagLeiderschapPositief denken en waarderenStressverhogende denkpatronenWerkdruk en stressWerkgeluk en plezier

Verborgen leed van een ZZP-er

Mijn coachee appt me twee dagen voor ons live gesprek dat haar dochter corona heeft en dat ze in quarantaine zit. Vervelend! Een andere coachee heeft ook een zieke dochter. Zij mailt me een half uur voor ons geplande online gesprek dat ze helaas moet afmelden. Eén van mijn opdrachtgevers appt me vlak voor het weekend dat de teamsessie van volgende week toch niet door kan gaan gezien de maatregelen. Weer een andere opdrachtgever mailt me dat ze voornemens zijn de trainingen voor de komende weken te verzetten vanwege de toenemende besmettingen en de dreigende ‘niet-versoepelingen’. Begrijpelijk!

Afgelopen jaar heb ik de eerste drie maanden nauwelijks getraind vanwege de harde lockdown. De laatste maanden mocht er gewoon doorgetraind worden maar werden heel wat trainingen verzet. Hoewel online communicatietrainingen een goed alternatief zijn, zijn deze geen volledige vervanging voor het oefenen van lastige situaties. Alleen al omdat je elkaar online niet in de ogen kunt kijken. Probeer maar eens… Het vraagt ook aandacht van deelnemers die lastig een hele dag is vol te houden met allerlei zakelijke en privé afleidingen zoals een geopende mailbox op een ander scherm en een ziek kind dat niet naar school mag. Eén op één coaching gaat online juist best goed.

Een deel van ondernemend Nederland ligt op zijn gat! Een gedeelte daarvan is verborgen. Want klagen zit niet in onze Calvinistische cultuur. Laat ik duidelijk zijn, ook al word ik financieel geraakt en kan ik geen beroep doen op steun, heb ik niets te klagen! Want het gaat goed met mij als ZZP-er. Daarbij heb ik de ‘luxe’ dat er geen strop om mijn hals hangt. Geen duur pand waar ik elke maand krom voor moet liggen. Geen personeel dat doorbetaald moet worden. Geen voorraden die liggen te verstoffen in een magazijn. Ik heb het dus hartstikke goed. ‘Luxe problemen’ zoals mijn man het altijd gekscherend zegt. En toch doet deze lockdown me meer dan alle anderen tezamen.

Waarom?

Omdat ik het beleid van ons kabinet echt niet snap. Waarom kan binnen een straal van een half uur (ik woon in Zuid Limburg) alles wat ik wil? Of het nu Aken, Luik of Hasselt is. Het leven gaat daar gewoon door. Je kunt er over de hoofden van de Nederlanders wandelen. Elke avond zit ik te mopperen op de ‘betweters’ in het nieuws en de talkshows. Dat past zó niet bij mij. Waar ik voorheen volledig achter het beleid stond, lijk ik nu razendsnel te transformeren in een tegenstander.

Waarom?

Is het omdat ik het gevoel heb dat ik niet volledig mijn ding kan doen? Het doet stiekem toch iets met mij dat een aantal trainingen steeds weer verschoven worden. Uiteraard heb ik alle begrip voor mijn opdrachtgevers. Zij zitten ook met de handen in het haar. Complete afdelingen in quarantaine, bezettingsproblemen, thuiswerken, steeds weer moeten schakelen. Tja, dan heeft trainen geen prioriteit. Rationeel snap ik het. Maar geestelijk raakt het me meer dan voorheen. Ergens voel ik me een beetje afgewezen. Alsof ik niet meer helemaal mee tel. Dat gevoel is natuurlijk volslagen onzin. Ook daar ben ik me van bewust. Maar ik vind het zo leuk om met groepen te werken en iets zinnigs te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van medewerkers en organisaties. Dat is mijn passie! Dat mis ik gewoon en dat doet iets met me…

Ik wens elke ondernemer sterkte in deze uitdagende tijden!

N-Mrii

Creëer beweging met N-Mrii Stress- & Performance Solutions!

Specialist in leiderschapsontwikkeling, strategische procesbegeleiding, groepsdynamiek, communicatieve vaardigheden, persoonlijke effectiviteit en stressmanagement.


Mail: info@nmrii.nl

Site: www.minderstressophetwerk.nl

Site: www.minderstressophetwerk.online (N-Mrii’s Online Academy)


Online live incompany trainingen voor teams! Korte trajecten van zes wekelijkse sessies van 2 uur!

  • Timemanagement training ‘Jongleren met taken en tijd!’
  • Communicatie training ‘Effectief communiceren op het werk!’
  • Stressmanagement training ‘Flow op je werk!
  • Training positieve psychologie ‘Positief omgaan met verandering, tegenslag en negativiteit!’ 

Kijk op N-Mrii’s Online Academy voor meer informatie!

N-Mrii

N-Mrii staat voor Anne-Marie. Geboren in 1969 en woonachtig in het prachtige Zuid Limburg. Mijn missie "Elke dag een klein beetje minder stress!" Meer lezen over mij? Kijk dan op http://minderstressophetwerk.nl/Over-N-Mrii/

Wil jij reageren? Schrijf hieronder jouw mening!