vrijdag, april 26, 2024
---N-Mrii's Avonturen---

Eén jaar N-Mrii’s Stressblog! Ontvang nu alle blogs gebundeld in één overzichtelijk document

Inmiddels ben ik alweer een jaar aan het bloggen!

Blogs schrijven en online zetten was voor mij best een spannende stap. Ik wist helemaal niet hoe het moest en welk programma ik moest gaan gebruiken. En vervolgens moest ik zelf uitvogelen hoe het systeem werkte en wat er allemaal bij kwam kijken. Het eerste half jaar heb ik elke week een blog geschreven. Elke zondagavond een stuk schrijven, de dagen erna fijn slijpen en elke woensdagavond een publicatie. Dat ging best goed, ik schrijf “snel”, hoef niet lang na te denken, zoek weinig op maar het legde toch een zekere druk op. Dus ik besloot het tweede half jaar, lijnrecht tegen mijn overtuiging in dat “opgeven geen optie is”, tweewekelijks te gaan bloggen. En dat heb ik best goed volgehouden.

Geen zoektocht naar onderwerpen

Het zoeken naar onderwerpen is nooit een probleem geweest. Ik heb altijd pen en papier bij me want er komen soms in een uur tijd vijf verschillende onderwerpen naar boven waarover ik kan schrijven. Die schrijf ik meestal heel grof uit in een conceptbericht voor latere detaillering. Heel soms moest ik zoeken naar een onderwerp. Een paar blogs heb ik nooit uitgewerkt of wel uitgewerkt maar nooit gepubliceerd… omdat de timing niet goed was of omdat het te persoonlijk was en dus voor mijzelf nog te spannend.
In het begin blogde ik ook wat afstandelijker, vond ik het nog erg spannend maar later ben ik persoonlijker stukken gaan schrijven. Ook waren de teksten (te) lang volgens een aantal (luie) lezers. In de digitale wereld hebben mensen geen zin om te lezen. Het moet kort en pakkend. De blogs gaan ook niet altijd over stress maar wel over wat mij of anderen bezig houdt én voor stress kan zorgen.

Leuke reacties

Het leuke was dat ik regelmatig positieve reacties kreeg. Zo vertelde een lezer “Nou, die blog van jou kwam precies op het juiste moment! Die had ik even nodig”. En een ander “Wat schrijf je leuk! Ik moest echt lachen om je verhaal!” en weer andere lezers herkenden zich volledig in het verhaal omdat de onderwerpen uit het leven gegrepen zijn. Leuke reacties dus! En daar doe ik het voor! En omdat ik het ontzettend leuk vind om te schrijven.

Zonder blogplanning

Het gevolg is dat het geen vast omkaderde blogs met uitgedokterde thema’s zijn die volgens een strak blogschema worden gepubliceerd. Als ik de marketingdeskundigen over bloggen mag geloven, dan moet ik mijn blogs gebruiken om mijn trainingen, coachtrajecten en strategiesessies te verkopen. Maar dat voelt voor mij niet goed. Ik vind bloggen gewoon leuk! Ik was, voordat ik blogde, in mijn hoofd altijd al bezig met hoe dingen zijn en waarom iets wel of niet werkt. Waarom zou ik dat niet gewoon opschrijven? Het grappige is dat als ik mijn blogs soms terug lees, ik zelf denk “Wow, heb ik dat geschreven? Dat is goed! Dat was ik alweer vergeten….”. Kortom, ik leer dus zelf ook weer van mijn eigen blogs… Zo leuk!

Ontvang nu “Eén jaar N-Mrii’s Stressblog”

Wil je mijn gebundelde blogs ontvangen in één overzichtelijk document? Mail me dan! Dan stuur ik je het document door.

Veel plezier met lezen!

N-Mrii

N-Mrii

N-Mrii staat voor Anne-Marie. Geboren in 1969 en woonachtig in het prachtige Zuid Limburg. Mijn missie "Elke dag een klein beetje minder stress!" Meer lezen over mij? Kijk dan op http://minderstressophetwerk.nl/Over-N-Mrii/

Een gedachte over “Eén jaar N-Mrii’s Stressblog! Ontvang nu alle blogs gebundeld in één overzichtelijk document

  • Helmut van der Broeck

    Iedere keer weer heerlijk om te lezen. Herkenbaar en soms confronterend. Vooral doorgaan met schrijven!

    Beantwoorden

Wil jij reageren? Schrijf hieronder jouw mening!